top of page

Een prostaatprobleem

Het was voor mijn klant, ik noem hem hier Tom, sinds twee jaar onmogelijk om te kunnen zitten. Een vergrootte prostaat was hier de reden van. Dit ongemak had ervoor gezorgd dat hij niet meer golfde, zijn bureau had ingewisseld voor een sta-tafel en de business buitenshuis aan een ander moest overlaten. De pijn sloopte hem. De frustratie hield hij passend binnen. Want hoe helpt je dat?


De dubbele espresso tijdens het kennismakingsgesprek dronken we staande. Voor me stond een grote, vermagerde man. Hij had twee grote bedrijven opgezet, investeerde in een aantal nieuwkomers en was intussen verantwoordelijk voor 1200+ gezinnen. Zo'n man die doorgaans krijgt wat hij wil. Omdat hij weet hoe.


En duidelijk nog niet klaar om te stoppen. Daarom had hij me gebeld. Geen andere oplossing meer wetend.


Tom's gedrevenheid ging verder dan alleen zakelijk.


Hij stond bekend als iemand waarbij je terecht kon. Hij regelde het wel. Zijn verantwoordelijkheidsgevoel zorgde er ook voor dat hij zichzelf thuis op een 2e plek zette. Zijn huwelijk verliep niet zoals gewenst en Tom had besloten zich aan te passen. Totdat de kinderen de deur uit zouden gaan. Dat voelde voor hem goed.In dit gesprek ging Tom in op mijn voorstel. Ergens had ik zijn vertrouwen gewonnen. Zoals dat werkt als het klopt. 3 Maanden later speelde hij weer zijn eerste golftoernooi. Lopend.Snel herstel van fysieke klachten is mogelijk door een benadering vanuit nieuwe inzichten op het gebied van fysiologische verstoringen. Waarbij in onderzoeken een relatie wordt gelegd met bepaalde karaktereigenschappen.


Dit verband zie ik ook in mijn praktijk. Bijvoorbeeld de eigenschap om jezelf regelmatig op een 2e plek te zetten. Dit kan van grote invloed zijn op de (on)mogelijkheid tot herstel. Wanneer we de onderliggende motivatie van zo'n eigenschap herprogrammeren, krijgt het lichaam een nieuw signaal. En kan het doen wat het moet doen; Herstellen.

Het is aannemelijk dat door deze visie je de oorzaak aanpakt van een klachten-veroorzakend patroon. Waardoor toekomstige klachten ook minder kans maken.


Misschien wordt het tijd om onze klachten met een verfrissende blik te bekijken. Misschien moet dit beginnen bij 'de patient'.
11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page