top of page

EEN GREEP UIT DE REACTIES VAN KLANTEN

I. v E. (47, Darmklachten, scheenbeenvliesontsteking)

“Vanaf 14 jaar heb ik darmklachten gehad. Een operatieve ingreep heeft me enorm geholpen omdat het me van mijn darmklachten afhielp. Maar ik bleef lichamelijke klachten houden en liep al 2 jaar met een scheenbeenvliesontsteking rond. Was er misschien toch iets meer aan de hand, waardoor mijn lichaam steeds signalen gaf waaruit bleek dat ik niet in balans was?? Ik vertelde dit aan iemand en zij gaf me Lisa’s kaartje. ”

 

Bij Lisa ging ik een traject aan van een half jaar, dat me een compleet nieuw mens maakte. Ik leerde veel van mijn lichamelijke klachten op te lossen met behulp van de technieken die zij me leerde toe te passen. Deze technieken kan ik blijven toepassen in mijn leven, wanneer dat nodig is.

 

Ik heb veel dingen uit mijn verleden opgeruimd en ben andere beslissingen gaan nemen. Ik ben heel blij en dankbaar dat Lisa op mijn pad is gekomen.”

 

                                                                                                                                                                

D.S. (51, manager, diverse klachten vanaf tiener)

“Dit was voor mij de eye opener; een cel reageert alléén op de boodschap die vanuit het brein gegeven wordt… Het maakt mij zoveel duidelijk! Het lichaam doet dus niet zomaar iets. Pijn, klachten, aandoeningen en ziektes hebben echt een andere benadering nodig”

S.W. (57, ondernemer, versleten rug)

“Ik ben met Lisa in contact gekomen toen mijn werk in het gedrang kwam door klachten. Ik heb een versleten rug waardoor bijvoorbeeld een lange vlucht vrijwel onmogelijk werd. De dagelijkse bewegen gingen steeds moeilijker. Hoewel ik in het begin wat terughoudend was ben ik toch aan het programma begonnen. Het is immers vrij aannemelijk dat een slijtage pijn doet. Ik kon deze veronderstelling niet zomaar aan de kant schuiven. Dat ik nu op de golfbaan sta, met een versleten rug, zonder pijn is nu logisch. De slijtage doet geen pijn. Wie had dat gedacht.

 

​Binnen drie weken na de start van het programma had ik twee pijnvrije dagen. Dat maakte een en ander wel duidelijk. Ik begreep toen dat ik op de goede weg zat. Het heeft even geduurd, maar het ging steeds beter. Onwerkelijk. Lisa gaat grondig te werk. Ze wist mijn blinde vlekken wel door te prikken.

 

Ik ben nu alweer een half jaar pijnvrij en doe alles met gemak. Zelfs na een lange vlucht. Het is heel prettig dat ik me hierover geen zorgen meer hoeft te maken. Het was niet de bedoeling maar ik ben ook nog sportief geworden.

 

Ik begrijp terughoudendheid en twijfel. Maar het is goed om anders naar onze gezondheid te kijken. Het kan heel wat ellende besparen”.

 

 

“De schade in mijn wervelkolom was duidelijk zichtbaar op de MRI. Na 20 jaar rugklachten en 2 hernia operaties ging het er bij mij niet in dat een hernia geen pijn hoeft te doen. Ik moest een knop omzetten. Het is even anders denken over je lijf. Maar als daarmee mijn klachten weg zouden gaan, waarom niet? Toen mijn pijn wegviel durfde ik het niet te geloven.

 

Deze keuze moet bij de huisarts ter sprake komen.”

E. V S. (52, CEO MULTINATIONAL)

M.B. (48, Vice President multinational) Klacht: hernia

“Vanaf mijn 20ste kampte ik met rugklachten, die telkens weer terugkwamen. Inmiddels stond ik voor een operatie die er, door het volgen van dit traject, gelukkig nooit meer van hoeft te komen.

Dat is heel bijzonder. De pijn bij mijn hernia zou kunnen terugkeren,

maar deze kan ik nu zelf stoppen. Ik weet dan wat er aan de hand is en heb hierover zelf de controle. De coaching van Lisa heeft indruk gemaakt. Ik kan weer alles doen wat ik wil."

                                                                                                                                                                

R.B. (47, Interim directeur) Klacht: 2 hernia’s, ziekte van Crohn

“Al vanaf jongs af aan loop ik met klachten. Toen er de afgelopen jaren niet één maar twee hernia’s werden geconstateerd was ik wanhopig.

Ik kreeg het boek ‘The biology of belief’ van Bruce Lipton in handen en dit maakte het een en ander duidelijk.

 

Nu weet ik in welke patronen ik draaide. Ik maakte er altijd het beste van, was altijd positief, iedereen kon bij me aankloppen en ik dacht vaak onterecht dat ik verantwoordelijk was. Naarmate ik meer las over de invloed van stress, vooral de stress die je niet in de gaten hebt, begreep ik dat er iets moest gebeuren. Van alles ben ik aangegaan. Zelfs een training Mindfulness, maar dat is niets voor mij. Ik raakte daarmee ook niet van mijn klachten af.

 

Lisa is een goede coach. Ze ziet wat je niet wil zien. Mijn rugklachten verdwenen daardoor snel. Ik neem nu geen medicijnen meer en eet nu langzaamaan weer alles. Dit was een half jaar terug ondenkbaar. Chrohn nam een belangrijke plek in het leven van mij en in dat van mijn gezin. Ik heb korte metten gemaakt met de oorzaak.”

W. v J. (47, rug slijtage, ontstekingen in ellenbogen)

Ze zat in een burn out toen ik haar ontmoette. Slijtage in haar rug, bulging discs (uitstulpende tussenwervelschijven) en ontstekingen in beide ellenbogen. Ze gaf licht van de medicijnen vertelde ze me.

 

6 weken na start van het programma waren alle klachten definitief weg. Een nieuwe uitdaging volgde: haar werkgever wilde dat ze het nog een jaar rustiger aan zou doen. Omdat het volgens de werkgever ongeloofwaardig leek dat mentale en fysieke problemen gereset kunnen worden.

 

W. heeft ontslag genomen en werkt inmiddels elders fulltime.

 

                                                                                                                                                                

K. v D. (Eigenaar praktijk voor begeleiding van hoogbegaafden. Scoliose en bekkenpijn)

Na 20+ jaar pijnklachten in rug, bekken en benen gaat K. nu pijnvrij door het leven. Tijdens het traject sprak ze de historische woorden: ‘Als ik dan toch een keuze heb...’ Haar reactie na afloop: ‘De pijnlijke plek die aangepakt moest worden bleek ergens anders te liggen’

J-D D. (54, CEO, 17 jaar hernia patient)

“Het is alweer 1,5 jaar geleden dat ik door Lisa gecoached werd.

Na 17 jaar rug-patient te zijn geweest raakte ik na 5 weken werkelijk volledig pijnvrij. De injecties, de twee operaties, de fysiotherapie, het was niet nodig geweest, weet ik nu. Dat had te maken met een probleem behandelen wat het probleem niet is. Ik ben gaan begrijpen dat mijn “ernstige” slijtage gewone afwijkingen zijn die een ander ook kan hebben, zonder pijn. Mijn pijn had een andere oorzaak.

 

Als ik Lisa niet was tegengekomen was ik het rustiger aan gaan doen. Daar was en ben ik toch echt nog te jong voor.​

 

Ik weet nog dat het mij in eerste instantie ongeloofwaardig leek dat ik van mijn pijn af zou komen. Toch ben ik in het programma gestapt en het vertrouwen groeide. Het heeft voor een transformatie gezorgd op meerdere vlakken. Zowel privé als werk gerelateerd.

 

Ik was alweer snel volledig aan het werk, fiets drie keer per week, loop hard met de hond en misschien het belangrijkste is dat mijn relatie weer goed gaat. Ik ben er zeker door veranderd”.

 

 

“Op mijn 24e werden versleten ruggenwervels geconstateerd. De prognose was levenslang pijn. Opgeven was voor mij echter geen optie en onderging ik een reeks aan behandelingen. De mogelijkheid om pijnvrij te raken leek mij dan ook onwaarschijnlijk. Dat was een vergissing. Ik ben niet alleen van mijn pijn af, het heeft gezorgd voor een verandering van binnenuit. Die zeer wenselijk was. Achteraf gezien liep ik op mijn tenen. Nu doe ik zelfs meer en heb ik nieuwe stappen gezet in mijn carrière die ik anders beslist niet had durven nemen.

 

Het programma zit goed in elkaar en de wijze waarop Lisa coacht geeft veel vertrouwen. Ze heeft veel ervaring. Ze doorzag wat ik niet zei en ze draait er niet omheen. Het is nu 2 maanden nadat ik het traject heb afgerond en ben heel, heel dankbaar.”

M.S. (42, ADVOCAAT, ARTROSE IN WERVELKOLOM EN POLSEN)

S. de R. (27, Diverse gezondheidsproblemen)

Ze had altijd al klachten gehad. Met diverse diagnoses en prognoses. Vaak zonder aanwijsbare oorzaak. Totdat ze van haar neuroloog antidepressiva kreeg om haar zenuwklachten te kalmeren. Haar huid verdroeg geen kleding, ze had astma en droeg handschoenen om een winkelwagen voort te duwen. Het metaal deed pijn.

 

Lang verhaal kort; inmiddels arbeidsongeschikt, naar eigen zeggen ‘stoned van de medicatie’ en nog steeds in pijn besloot ze dat het anders moest. Ze vond mijn website. Met het Pijn Eliminatie programma lukte het haar om de werkelijke oorzaak van haar fysieke problemen op te lossen.

 

                                                                                                                                                                

S. vd P.

Haar leven stond op een gegeven moment alleen nog in het teken van migraine. Haar reactie: “Dit had gewoon veel eerder opgelost kunnen worden!! En de oplossing is zo eenvoudig”.

S. de E. (45)

“De inzichten die ik tijdens het traject heb opgedaan, hebben mij veranderd. In absoluut positieve zin! De manier waarop ik omging met zaken, zowel privé als zakelijk, waren stressvol. Het is duidelijk dat ik daar mijn ernstige rugklachten aan te danken had. Met de kennis en tools die ik nu heb glijden situaties letterlijk van mij af waarvan ik eerst geïrriteerd zou zijn en voel ik me vrij. Ik weet zeker dat mijn klachten niet terugkeren. There’s no way back!”

                                                                                                                                                                

L. B. (33)

Bij L. waren paniekaanvallen al 5 jaar een bron van frustratie. Als ambitieuze ondernemer, jonge moeder en paardrij-instructrice zorgde dit voor een enorme belemmering. Daarbij had ze last van pijnklachten waar ze maar niet van af kwam. Haar reactie na het traject: “Ik ben pijnvrij, mijn tinnitus is nog maar licht aanwezig en ik heb nu zo’n rust, dat ik alles aankan wat ik wil!”

A. S. (44, leidinggevende, diverse pijnklachten)

Ik wist niet dat iets mij nog kon verrassen, maar het programma heeft mijn ogen geopend. Het klinkt gek, maar ik had de pijn in mijn lijf ‘nodig’. Maar nu niet meer. Alles is een keuze en ik maak elke dag zelf uit wie ik ben. Ook al heb ik een leidinggevende functie in een groot bedrijf, en heb ik dagelijks te maken met een hoge werkdruk, geeft mij dit geen stress meer.

 

                                                                                                                                                                

A. v T. (39, Fibromyalgie)

“Meer dan 15 jaar had ik Fibromyalgie. En de oplossing is zo mooi… Dat ik ooit getwijfeld heb om dit traject te doen! Mijn leven ligt weer voor me.”

J.B. (ondernemer, 62)

“Ik had niet heel veel pijnklachten, ja onder in mijn rug. En dan weer in mijn nek. Maar toch dit traject gedaan. Het heeft mij veel gebracht.

Ik kan nu de stappen maken die ik wil. Ik ben nu ook geen slaaf meer van de stress rond mijn scheiding 9 jaar geleden”.

                                                                                                                                                                

J. de L. (68)

“Op vele gebieden hulp gezocht, maar nu eindelijk pijnvrij. Mijn heupen deden zoveel pijn, ik kon niet meer lopen. Tijdens het traject met Lisa viel de pijn letterlijk weg en loop ik weer op het strand en heb zelf de heuvels van Ethiopië beklommen.”

bottom of page