top of page

Wat doen we met de kenau thuis?

Wat doe je met de kenau thuis?


Niets. Laat haar alles alleen doen. De was, de kinderen, de bestellingen en het thuisblijven voor de elektricien. Naast haar werk.


Hou je dan nog steeds het probleem, bijvoorbeeld een schuldgevoel? Kijk dan eens naar waarom jíj een schuldgevoel hebt vanwege het feit dat zíj ontevreden is. Heb je geen schuldgevoel, maar is jouw probleem boosheid of machteloosheid? Kijk dan naar waarom dit het bij je losmaakt, terwijl zíj ontevreden is.


Als een ander ontevreden is, zijn we geneigd om te denken dat we daar iets mee moeten. Deze gedachte is een onnodig stressvolle invulling van de situatie. Wanneer je zou denken dat je er niets mee hoeft, met haar ontevreden gevoel, dan zou dat een hoop lucht geven. Bij jou.


Je kunt namelijk op je kop staan, 3 creditkaarten neerleggen, met bloemen thuiskomen, spontaan de was vouwen, vrij nemen voor de kinderen. Ik denk dat 'goed doen' ontevredenheid bij een ander niet oplost.


Kan wel. Maar ik denk het niet.


Je kunt dus alleen iets doen voor jezelf.

Bijvoorbeeld, jezelf volledig oké voelen. Dusdanig dat jij niets te verdedigen hebt. Ook niet als je thuiskomt in een stressvolle sfeer. Als jij je echt helemaal oké voelt, kan jij geven in overvloed. Vergeef

je haar d’r probleem. En krijg je de behoefte om tijd vrij te maken. Of ontwikkel je de guts om te bespreken waarom je haar wensen niet deelt.


Stress, zoals schuldig voelen, machteloosheid en boosheid, wordt zelden veroorzaakt door een ander of door de situatie. Het is een

neurologisch stresspatroon dat bij onszelf aangaat op herkenbare momenten. Signalen veroorzaakt door het denken dat je niet voldoet aan een verwachting. Dit zijn stressvolle boodschappen die een fijne relatie in de weg zitten en bovenal waar je lijf op reageert.


En wordt die aanhoudende pijn bij je hernia of in je knie niet veroorzaakt door die ander, maar door het systeem binnen jou.


Ter info: Uit onderzoek is geconcludeerd dat een hernia en andere vormen van (rug)slijtage op zichzelf zelden de oorzaak zijn van de pijn die er aan gelinkt wordt. Het is zonde om in te moeten leveren terwijl de oplossing ergens anders ligt.


Volgende week: Wat als je altijd alles alleen doet?1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page