top of page

Praten helpt niet

Praten helpt niet om spierspanning op te lossen.


Inzichten kunnen prettig zijn. Ze helpen te verklaren waarom je regelmatig tegen dezelfde soort dingen aanloopt. Zodat je weer door kunt. In je patroon. Oplossen doe je dan vrij weinig.


Een patroon is een neurologisch netwerk in het brein. Opgebouwd uit ervaringen en bevestigingen. Het emotionele centrum speelt hierin een grote rol om je fysiologie te waarschuwen als er gevaar dreigt. De gedachte 'doe ik het wel goed?' is ook zo'n bedreiging.


Het emotionele centrum, de amygdala, reageert ter bescherming en overleving 186.000x sneller dan het denkbrein. Dus voordat je verstandig kunt denken 'ik ben best goed' en 'dit heeft niets met mij te maken' heeft je amygdala het zenuwstelsel, je spieren etc. al geïnformeerd om waakzaam te zijn.


Een neurologische patroon zoals 'peinzen of je iets verkeerd gezegd hebt' los je dus niet met praten en inzichten op. Er bestaan echter eenvoudige technieken om een storend netwerk in je brein te doorbreken #EllenDeckwitz. Het is eenvoudiger dan je wellicht denkt.


Laat je wel begeleiden door iemand die ervaring heeft met het oplossen van fysieke klachten ;-) Fijne dag!3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page