top of page

Artikel NRC; Psoriasis. Drie onderzoekers ontdekken rol van immuunsysteem

Ik ben blij dat er steeds meer inzicht komt wat betreft de relatie tussen het immuunsysteem en klachten. Dit fysiologisch systeem wordt mijn inziens aangestuurd door signalen vanuit het brein. Ik heb mensen met psoriasis begeleid. Door (onbewuste) stresspatronen weg te nemen gaat het immuunsysteem normaal functioneren. Waardoor veel klachten verdwijnen. Ook deze huidaandoening.

Ik wil verder met alle respect opmerken dat het belangrijk is dat een arts niet tegen zijn patient zegt dat het 'niet te genezen is maa


r wel te behandelen'. Beter is het om te zeggen 'Ik kan het niet oplossen vanuit mijn vakgebied'. Kijken naar een symptoom en de behandeling hiervan is een fantastische mogelijkheid, maar in veel gevallen niet de heilige graal. Door niets te doen aan de aansturing van fysiologische problemen is het goed mogelijk dat je klachten in stand houdt. En nieuwe veroorzaakt. Omdat de verstoring blijft


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page