top of page

Kiezen voor kwaliteit


In mijn werk, waarin ik mensen met fysieke klachten begeleid, kom ik vaak dezelfde issues tegen. Denk aan mentale zaken waarmee we dealen.


Zoals die volgende stap in onze carrière, die we niet kunnen maken. Of wanneer we steeds in een situatie raken waarbij we wéér de verantwoordelijk nemen. Als een soort logisch gevolg.


En dan hebben we nog de aandeelhouder of compagnon die voor ontevredenheid zorgt.

Hoge verwachtingen van anderen achter de deur van het kantoor.

Een ouder die in onze jeugd tekort schoot.

Iemand thuis, die er anders over denkt.


Dit soort zaken kunnen van grote invloed zijn op ons lijf. Onze fysiologie luistert precies. Dat moet namelijk. Als er iets 'niet in orde' is.


Hoewel mijn praktijk niet bezocht wordt met een eenvoudig oplosbare stijve nek of pijn aan een zwakke rug. Die hebben mijn klanten overigens wel vaak gehad. Toen werd echter het stresspatroon niet opgelost. En dealen zij nu met serieuzere klachten.


Ik zit regelmatig met tranen in mijn ogen als mijn klant het lukt om het patroon te doorbreken. En zijn of haar lichaam herstelt. Ontstekingswaarden dalen, CEA waarden dalen, Prednison is niet meer nodig, antidepressiva gaat terug naar de apotheek, pijnstillers...


Op zo'n moment vind ik het erg dat dit zelfherstellend vermogen een slecht imago heeft. Dat we liever doorgaan met datgene dat het patroon niet doorbreekt.


Gelukkig komt hier gestaag verandering in.


Dus wanneer jij doorgaans kiest voor kwaliteit. Gedegen onderzoek doet voordat je bepaalde beslissingen neemt op zakelijk gebied. Privé je graag goed laat informeren over duurzame keuzes. De tijd neemt om je te verdiepen in die bijzondere reis met kinderen en aanhang.


Waarom niet ditzelfde onderzoek en kiezen voor specialistische begeleiding waarmee je zaken zal doorbreken. En wel nog die mooie stap kan maken?


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page