top of page

Hoe nutteloos is een nieuwjaarswens?

De beste wensen toewensen is zakelijk gezien niet commercieel. In mijn geval. Want als het met iedereen goed gaat, heeft niemand klachten en ik geen werk.

Maar ja, mijn vak is het definitief oplossen van klachten. Dus:

wens ik iedereen ALLE goeds toe!


Het geniepige van zo'n goed bedoelde wens is, dat het effect nihil is. Vanaf het moment dat de boodschap is uitgesproken. Het is immers aan onszelf om verantwoordelijkheid te nemen van ons leven. Zo is het onze verantwoordelijkheid om, bij langdurig aanhoudende fysieke klachten, onszelf af te vragen waarom ons lichaam niet in herstelstand staat. Prettig om te weten dat we daar zelf best wat sturing in hebben.


De 4 beste tips om fysieke disbalans te onderhouden zijn:

💡Aanpassen voor de lieve vrede, als we de confrontatie lastig vinden;

💡Blijven irriteren aan steeds dezelfde dingen;

💡Behandelmethodes in je leven tolereren die het fysieke probleem niet oplossen;

💡Stress aanpakken met coaching waarbij je leert omgaan met lastige situaties en mensen. 'Omgaan met...' lost geen klachten op. De werkelijke drijfveer van jouw irritatie is er dan nog steeds en stuurt, via het limbisch systeem, signalen naar het lichaam.


Zonder patronen zoals hierboven, waarbij we slachtoffer lijken van de situatie, functioneren onze inwendige systemen prima, herstelt ons lichaam binnen 8 weken en is de kans groot dat klachten uitblijven. Want het lichaam reageert consistent op de signalen die we het geven.


Daarom is rustiger aan doen en taken afstoten meestal geen oplossing om van klachten af te komen. Denken dat een nieuw bed de oplossing is, of een aangepaste stoel? Ook zelden een oplossing. Tevreden zijn met de tijdelijke verlichting die een behandeling ons geeft?

Het past in een oude benadering, gezien de nieuwe ontwikkelingen die er zijn op dit gebied.


Om een (onbewust) ziekmakend stramien te doorbreken is mijn advies; verdiepen in nieuwe wetenschappelijke kennis die ándere resultaten met zich meebrengt. Daarbij vraagt volledig herstel om gepaste specialistische begeleiding. En een eigen verantwoordelijkheid.


Ik wens je in 2023 een radicale upgrade.


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page