top of page

Geloven in de waarheid

“Zeg me wie uw vrienden zijn, dan zeg ik wie u bent”.


Gelukkig heb ik extreem leuke, sterke, knappe vrienden. Daarover vast een andere keer. Het gaat hier om dat we krijgen wat we tolereren. Als we 'anders' willen, dan zullen we uit onze comfortzone moeten. En 'anderen' om ons heen verzamelen. Waar we dan weer op gaan lijken.


Deze natuurlijke mogelijkheid tot aanpassing is te wijten aan spiegelneuronen in onze hersenen. Het is ter overleving noodzakelijk dat we gedrag van anderen kopiëren, zodat de anderen snappen dat we uit dezelfde stam komen. Dit maakt het zo lastig om ons te ontworstelen van mensen in onze omgeving. Of dat we het mes niet op de keel durven te zetten bij een werknemer wanneer hij of zij de voortgang stagneert. Omdat we niet willen dat ze ons een koude trut of egocentrische vent, vinden.


Ook het nest waarin we worden geboren dient lang als ijkpunt, en zorgen die spiegelneuronen de eerste jaren dat we in leven blijven. Vervolgens ontkomen we de rest van ons leven niet aan een bepaald gedrag en visies die we van onze ouders meekregen.

Vasthouden aan het bekende, daar maken we ons allemaal schuldig aan.


In mijn vakgebied zie ik hoe een gedachtegoed wereldwijd bezit kan nemen van een algemeen geaccepteerd manier van denken. Met de uitvinding van penicilline in de jaren 30 werd ontdekt dat we onze gezondheid op een kunstmatige manier kunnen beïnvloeden. Sindsdien is de ontwikkeling binnen de farmaceutische industrie hard gegaan. Er is een pil voor vrijwel alles. We geloven de specialist als hij zegt dat hij er alles aan heeft gedaan en accepteren de prognose. We staan er nauwelijks bij stil. 12 Jaar studie op het gebied van symptomen vergt respect. En dat verdient het ook. Ik zou niet zonder willen.


Nadeel van deze ontwikkeling is dat breder wetenschappelijke onderzoek, dat aantoont dat fysiek falen grotendeels door onszelf wordt veroorzaakt, onbekend blijft. En kijken we naar ons lichaam alsof het niet van ons is. Terwijl het limbisch brein onze fysiologie aanstuurt. En stressvolle gedachten op de achtergrond letterlijk de kwaliteit van de functie en bouwstoffen van onze cellen bepalen.


Artsen die bij onderzoek naar de oorzaak van fysiek disfunctioneren het brein en de omgeving van de patient betrekken, komen tot een logische verklaring van fysiologische verstoringen.


De kennis hierover zie ik terug bij mijn klanten. Als de balans terugkeert in het mentale deel dat de fysiologie aanstuurt, en een klacht oplost, verdwijnt een andere aandoening mee. Vaak is de klacht waarvoor iemand bij me komt slechts een nieuwe uiting is van een patroon dat al heel lang gaande is.


Volgens de onderzoeken is wellicht niet alles stuurbaar. Maar dat zegt niets over de oorzaak.


Wil je meer informatie over wat mijn methode kan betekenen voor jou, stuur mij dan een bericht. Ik ga persoonlijk en discreet met je in overleg. En help je graag.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page