top of page

Problemen om zwanger te raken

Ik ben zelf door de molen van medische onderzoeken gegaan om zwanger te raken en ik vond het afschuwelijk! En dan dat verdriet! Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar de gedachte dat ik met mijn vriend nooit een gezamenlijk kind zou kunnen krijgen vond ik ondraaglijk.

 

Oncontroleerbaar en onbedoeld leek ineens alles in het leven (vooral mijn persoonlijkheid) in het teken te staan van het zo gewenste kind. 

Natuurlijk leefde ik mijn leven door. Zo goed mogelijk. Ik had zelfs een lotgenoot waarmee ik het verdriet kon delen (voor de bevestiging van de ellendige situatie) en kreeg op een gegeven moment, nota bene als hard-core-no-nonsense-type, een spirituele gedachte dat het kind er al was en liet het kind weten dat het alleen nog maar via mij geboren hoefde te worden. 

Het werd geboren. En ik kreeg er, in de roze wolk, 'spontaan' nóg een vlot achteraan.

 

En ik weet precies waarom. Dènk te weten waarom. Dat wil ik graag met je delen. Nee ik geef geen garanties, natuurlijk kan ik dat niet.

Hieronder lees je hoe stress (zorgen, verdriet en boosheid) ervoor zorgt dat een zwangerschap vrijwel onmogelijk is.  Omdat stressvrij worden mijn specialiteit is, omdat ik probleem bij de wortel effectief aanpak, kan ik iets voor jou betekenen als het gaat om deze stress te elimineren.

Een stressvolle leefsituatie of onbewuste stress (onvrede, verdriet, onbewust onverwerkte woede en andere negatieve emoties)  zet fysiek de mogeljkheid tot vruchtbaarheid  'uit' !!

Het hormoon GnRH, belangrijk in de regulering van de vruchtbaarheid, kan geremd worden in zijn functie bij zowel psychologische als fysiologische stress. Door deze remming worden alle noodzakelijke hormonen verminderd actief. Dit heeft invloed op de eisprong, de innesteling in de baarmoeder en de seksuele behoefte. Immers; in stressvolle situaties is het vanuit de natuur gezien namelijk verstandiger om je even niet voort te planten.

Hoewel we nu even geen shit te maken hebben met deze verstandige keuze vanuit de natuur, zijn we als mens er helaas toch deel van.

Zie hier een gepubliceerd onderzoek mbt stress en het GnRH hormoon.

Hormone plays roles in stress-induced reproductive dysfunction - Iswa T a.o., 2017 

 

Een andere studie:

Preconception stress increases the risk of infertility: results from a couple based prospective chort study Lynch C. a.o., 2014

En deze, ook verbluffend;

Impact of a group mind/body intervention on pregnancy rates in IVF patients Domar A. a.o., 2011.

Bron: Het Emotionele DNA, Pierre Capel 2018

Ik denk dat je al wist dat er aan het probleem een grote mentale factor ten grondslag kan liggen, en ach, je leest de goede raad op de gezichten van anderen; 'dènk er toch niet zo veel aan!!'

 

Okee. Als dat zo is. Hoe dan????????

In de methode die ik hanteer waarbij mijn cliënten door de mentale aanpak verlost raken van hun chronische pijnklachten (ja, ook van pijnklachten als bij hernia, artrose en reuma), dan kan ik zeggen dat deze methode aardig wat elementen bevat, als ook het proces in zijn geheel, dat het stressvrij raken enorm 'aanzet'!

Gericht op de problemen rond vruchtbaarheid, kijk ik tijdens dit traject eerst naar jou. Vervolgens pakken we alle facetten aan van stress die het jou geeft rond het hele zwangerschapsproces waar je nu in zit.

Ik besef daarbij zeer goed hoe precair het is en hoe onmogelijk dat op dit moment lijkt, om verlost te raken van die wens en frustratie. Het is immers een oerdrift.

Maar wil je jezelf mentaal aanpakken, met bovenstaande kennis in je hoofd, dan ben ik er voor je. 

Heel voorzichtig, stap voor stap.

Omdat IVF best een laag slagingspercentage heeft van 25% per behandeling, heb je wellicht de behoefte om jezelf te laten onderzoeken op verstoringen op het fysiologische gebied dat, net als de mentale factor, in het medische circuit meestal niet wordt meegenomen.

 

Het uitblijven van een zwangerschap is een symptoom. Wellicht is er ook al een diagnose.

 

Mooi. Je kunt nu verder kijken naar de reden van de diagnose en waarom jouw lichaam dit symptoom vertoont. 

Er zijn nl. allerlei fysiologische systemen die het uitblijven van een zwangerschap kunnen verklaren. Osteopaten en kPNI-therapeuten (kNI = klinisch Psycho Neurologie en Immunologie) kunnen vaststellen welke reden het lichaam mogelijk heeft. 

 

Verder wil ik je het volgende beslist niet onthouden:

Er zijn fysiotherapeuten, ook in Nederland, die zich hebben gespecialiseerd in de Mercier therapie. De slagingskans op zwangerschap is volgens wetenschappelijk onderzoek 83% van de vrouwen die deze behandeling hebben ondergaan binnen een jaar zwanger was.

Voor meer informatie en een behandeling volgens de Mercier therapie kijk dan even op fertiliteitszone.nl  van Debbie en Richard. Zij werden door ontwikkelaar Dr Jennifer Mercier zelf opgeleid in Denemarken, waar deze therapie, net als in Amerika, al meer bekend is en op grotere schaal succesvol wordt toegepast.

Als je interesse hebt om eerst of tegelijkertijd te werken aan mentale vrijheid, dan ben je welkom.  Neem dan vrijblijvend contact met me op. 

Jouw privé en vertrouwen in mij is voor mij van het allergrootste belang. Alle informatie die je met mij deelt zal ik nooit delen en /of gebruiken voor een ander doel dan waarom je met mij deze info deelt.

Liefs,

Lisa

Contact
In dit Stressvrij traject wil ik natuurlijk de aandacht terugbrengen naar jou. Voordat we elkaar spreken, zou ik graag van je willen weten of je jezelf herkend in onderstaand(e) eigenschappen, gedrag en gedachten; (Meerdere antwoorden zijn mogelijk. Wees eerlijk);

Dank voor je vertrouwen! Ik zal snel contact met je opnemen

bottom of page