top of page

OORZAAK VAN AANDOENINGEN EN ZIEKTES

Aandoeningen en ziektes zijn vaak een gevolg van systemen in je lichaam die niet goed kunnen functioneren. 

 

Nu mag je dat een taboe vinden. Het is ook je goed recht o hiervoor je rug toe te keren. Maar, stel het lichaam is een biologisch systeem.  Dat is het toch prachtig dat we dat voor een groot deel zelf kunnen beïnvloeden?! 

Omdat ikzelf erg veel waarde hecht aan wetenschappelijke onderbouwing, nodig ik je uit om hier te kijken. En voor de mogelijkheid om misschien te kiezen voor eigen verantwoordelijkheid. In hoeverre je dat wil.

Een grote factor voor aandoeningen en ziektes kan natuurlijk verkeerde voeding zijn. Maar oorzaak nummer één is onbewust in stress-stand staan. Met name juist door díe stressoren waar je geen aandacht aan geeft. Die daardoor broeien. 

Denk aan onvrede, hardnekkige patronen, onuitgesproken zaken, boosheid, dingen aan de kant schuiven, je masker ophouden, jezelf willen beschermen, etc.

 

Omdat elk systeem wordt aangestuurd door het brein is het eenvoudig te begrijpen dat  stress nogal wat kan veroorzaken. 

 

In een chronische vecht-, verstop- of vluchtstand staan systemen chronisch in overdrive. Stress heeft een directe invloed op je immuunsysteem, je bloedsomloop, metabolisme, zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel, spierspanning en je hormoonhuishouding. 

Bijvoorbeeld; Genen produceren onder invloed van stress proteïne van mindere kwaliteit. Niet prettig als je bedenkt dat het lichaam proteïne gebruikt voor de bouw van elke cel. Onderzoek van Dr Bruce Lipton wijst uit dat genen en cellen reageren op hun omgeving. Wat jij uitzendt, al dan niet bewust,  zorgt bijvoorbeeld voor de productie van een bepaald soort hormonen. Als de boodschap 'dreigend gevaar' is, omdat je met iets vervelends aan het dealen bent of omdat je jezelf aan de kant zet, zal de cel precies doen wat jij vraagt. Gevaar betekent: functie van het immuunsysteem dempen. In stress is het geen tijd voor herstel of genezing. 

Daarnaast zorgt stress voor de verminderde werking van het logisch en creatief denken. Je visie wordt nauwer en je hebt steeds meer behoefte aan controle. Hierdoor ga je minder ontspannen met de dingen om.

Stress heeft een functie, maar als je chronisch in de vecht-, verstop- of vluchtstand staat kan dit zorgen voor aandoeningen en ziektes. Het lichaam luistert namelijk goed naar wat het brein uitzendt. Helaas is het lichaam niet gemaakt om fysiologisch steeds in die stand te staan. Als je klachten hebt is het goed om te stoppen met negatieve signalen. En eens te kijken waaróm je ergens tegenaan loopt.

Twee voorbeelden van hoe beter worden wel of juist geen kans krijgt;

Ik werk regelmatig samen met een orthomoloculair specialist, tevens Osteopaat en kPNI therapeut (kPNI = klinisch Psycho Neurologie en Immunologie). Hij stuurt mensen met fysieke klachten eerst door naar mij om het stress level (de oorzaak van het ziekmakende systeem) weg te nemen.

Want, als je de oorzaak niet wegneemt, is elke andere behandeling symptoombestrijding en houd je hiermee de klacht in stand. Of de klacht lost op, maar omdat de oorzaak niet werd weg genomen, popt de uiting van de stress (pijn, aandoening, ziekte) op in een andere vorm, op een andere plek. Omdat oorzaak van de stress niet werd opgelost.

Een huisarts, die graag mensen naar mij doorstuurt, verklaart dat hij tegen weerstand aanloopt. Hij laat weten dat wanneer je als huisarts zegt dat stress de oorzaak van de klacht is, dat je als arts snel verkeerd begrepen wordt. De cliënt denkt als snel dat de dokter zegt dat het 'tussen de oren' zit en voelt zich niet serieus genomen. Zonder enig verwijt aan de arts(!!); Een en ander heeft natuurlijk ook wat meer uitleg nodig en dat wordt krap, in de 12 minuten van de afspraak. 

 

 

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

 

Vraag dan nu een gratis adviesgesprek aan.

Druk hiervoor op de knop:

 

 

 

 

 

MAAR IK HEB GEEN STRESS!

Je kunt ongemerkt in stress-stand staan en een manier hebben gevonden om met je onvrede om te gaan. Het zit mooi weggestopt, zodat je er geen last meer van hebt.

 

Als je klachten hebt, en je wil daar van af, start dan met eerlijk zijn.

Het zou kunnen dat jouw oerbrein, dat de functie heeft om jou in bekende patronen te laten lopen en vooral géén verandering wil, jou NU de boodschap geeft: 

"ik bèn eerlijk",  of; "dit is niets voor mij", "dit gaat teveel energie / tijd kosten", "ik ben bang voor eerlijk dus ik doe het niet" , "dat gaat niet" of

 

"morgen is een betere dag..."

 

Je kunt fysieke klachten zien als een afleidingsmanoeuvre van het brein. Zolang je je richt op de fysieke klacht, wint je brein. Zodoende ga je niet mentaal aan het werk en verander je niets. Terwijl hier de oplossing ligt voor stoppen van deze cyclus. 

 

Het is een kwestie van nieuwe neurologische netwerken aanleggen. En dat kan ik je heel goed leren. De mensen die ik coach zijn in de regel binnen 2 à 3 weken geheel klachtenvrij. Maar het kan ook wat langer duren. Daarom begeleid ik je in totaal 4 maanden, waarbij de intensiviteit natuurlijk in het begin, in die 6-8 weken ligt. 

- Je leert te doorbreken wat jou zo tegenhoudt in vrij zijn, in gelukkig zijn.

- Je blinde vlek(ken) worden duidelijk

- Je leven en relatie(s) mag je houden. Je gaat er alleen beter mee om.

- Je leert de kennis die je nodig hebt te implementeren.

- je verliest stress, spanningen en rotgevoelens.

(Ik zei toch, deze methode is als geen ander!)

 

Het brein zit fantastisch in elkaar en zal er alles aan doen om verandering te voorkomen. En jou fysiek af te leiden met aandoeningen en andere klachten.

 

Ook een mentale vrijheid is een verandering en ook dat ziet het brein als gevaar... Dus zegt het stemmetje nu jou; "ik kan dat toch niet",  "ik durf niet", "dit is vast niet voor mij", "laat maar",  etc.

De functie van het brein is om jou in leven te houden. En dat doet het om jou te laten leven volgens patronen die je zelf hebt ongemerkt aangelegd en dus voor het brein bekend zijn. 

Als je er klaar mee bent:

 

.... ben ik er voor je om je te begeleiden in het doorbreken van jouw klachtenpatroon. Die beslissing maak je echt zelf. Niemand anders. Het is aan jou om zo door te gaan of om te kiezen voor beter. Véél beter!!

Laat daarom niet je moeder, vrouw, man, zus bellen om je aan te melden, maar maak zelf deze beslissing.

VRIJHEID IN HET LEVEN DAT JE AL HEBT

Lekkerrrr....

 

Denkpatronen die jouw klachten KUNNEN veroorzaken zijn bijvoorbeeld:

Ik ben niet leuk genoeg

Ik had een betere zoon/dochter kind moeten zijn

Ik ben verantwoordelijk voor ...

Ik word niet gezien / Hij/Zij luistert niet naar mij 

Mijn ouders gaven geen liefde en zorg, dus...

Mijn vader was een tiran / alcoholist, dus...

Het is een familiekwaal, dus....

Het zit in de genen, dus...

Ik zal nooit een partner vinden

Ik pas me wel aan, ik laat het van me af glijden

Ik zou eigenlijk willen...

Ik ben dom

Ik wil nog, maar mijn leeftijd ......

Dat zal ik nooit bereiken

Ik zwijg

Een ander is niet echt geïnteresseerd in mij

Ik moet de kostwinner zijn, anders word ik niet gerespecteerd

Eigenlijk kan ik het niet

Ben ik wel goed genoeg

Ik móet helpen

Of andere onuitgeproken gedachten, als;

Die trut / Die #@!

Zij wèl / Hij wèl

Waarom ik niet

Eigenlijk wil ik niet ....

...

Wat is jouw grootste wens?

Je grootste wens staat niet eens op je lijstje; 

Lijstje? Boodschappenlijstje?

Het lijkt nogal wat, patronen gaan doorbreken. Ah, nog een overtuiging;

"Verandering is moeilijk. . . . . . . . ." 

Klopt.

Als je dat gelooft en als je niet weet hoe.

 

Beter voor jezelf gaan zorgen. Gedrag los laten waar je zo aan gehecht bent. Geloof me, het is eenvoudiger dan je denkt. Beter gezegd, het is léuker dan je denkt! Wat het onderwerp ook is, waar je je slachtoffer van voelt.

Sta op, klop het stof van je knieën en druk op de knop. We gaan een geweldig avontuur samen aan. Stap voor stap. 

WELKOM!

SHOW ME HOW!!
bottom of page